woensdag 8 april 2009

Fotografen portret (4) - evaluatie

Afgelopen zaterdag was een fascinerende dag. Maar liefst achttien mini documentaires die werden vertoond op een groot scherm, waarop je overigens ook ineens heel duidelijk alle onvolkomenheden in je film zag...:-). Achttien mini docu's over meest heel interesante mensen, fotografen zowel als filmers.
Ik was heel tevreden over de eind-feedback die ik kreeg met betrekking tot mijn film over Dick Duyves, en dat geldt ook voor Shiva voor haar film over Juul Hondius. Onze voorbereidingen hebben duidelijk hun positieve effecten gehad en dat geldt nog het meest voor de investering die we de eerste weken van het project hebben gedaan. We maakten toen een mini portret van elkaar en daarbij liepen we letterlijk tegen alle valkuilen aan die je maar kunt tegenkomen: het soort van vragen dat je wilt stellen, de camera-opstelling en camera-voering, het gebruik van de microfoons, het geluid in het algemeen en last but not least de montage in Adobe Premiere en het overzetten vanuit Premiere naar DVD. Dat is dus iets wat we bij toekomstige projecten zeker moeten herhalen.
De 'lessons to be learned' focuseren zich wat mij betreft op:
1. een nog preciesere cameravoering (kadrering en compositie), en zeker ook
2. een nog verdere verbetering van het geluid.
Overigens nog een geweldig compliment voor Wout en Jeroen voor hun prachtige film over Eddy Posthuma de Boer. Eenvoud loont. Simpel, ingetogen en schitterend.

Geen opmerkingen: