maandag 13 april 2009

Licht opdracht

In het kader van de lichtopdracht heb ik een aantal opnamen gemaakt van mijn vader. Mijn vader wordt dit jaar 88 jaar en woont nog zelfstandig. Ik wil(de) hem graag vastleggen zoals hij zijn dagelijkse leven leeft op zijn flat. Naast een aantal 'portretten' leg(de) ik hoekjes en details vast van zijn leefomgeving.
Ik wil graag mijn vader zo natuurlijk mogelijk afbeelden. Daarom werkte ik als volgt. Ik gebruikte zoveel mogelijk het bestaande licht, maar vulde dit aan met een lichte dosis flitslicht.
Ik gebruikte mijn Nikon camera, waarbij de ingebouwde flitser als draadloze 'commander' fungeerde voor een SB600 flitser. Ik had mijn camera in mijn rechterhand terwijl ik mijn flitser links boven mijn hoofd tegen het plafond liet reflecteren. Ik had de flitser voorzien van een Lumiquest Mini Softbox om het licht nog verder te verzachten.
Hier zijn enkele opnames te zien, die ik op deze wijze heb gecreeerd.
Meestal werkte ik met een tijd van ca 1/60 seconde bij diafragma 3.5 en ISO 200.





















1 opmerking:

Allesdehelft zei

binnen de beperking van staande foto's een serie die veel zegt over je vader. je kadert alles in, dat maakt nieuwsgierig naar meer, liggende foto's met meer afstand maar dat was nu juist niet je bedoeling toch? zie ook : http://www.artic.edu/aic/exhibitions/story/sultan.html en http://www.2forart.com/page9/page6/page6.html :) gr Jon